Start.Familie nieuws.Schiedam.Jenever historie.Tot slot.
www.familieholleman.nl.
van de website van Onder de Boompjes

Gelegen in Schiedam, een eeuwenoude distilleerderij herstelt jenever en gin weer in ere.

DE GIN TRADITIE BEGINT HIER.
Welkom bij Distilleerderij Onder de Boompjes en bedankt voor uw tijd om onze producten te ontdekken. Onze distilleerderij stamt uit 1658 en is daarmee de op één na oudste distilleerderij van Nederland. Nog steeds onafhankelijk onder 1 familie maken wij jenever en gin zoals het hoort.
Dit betekent dat we uitsluitend verse en natuurlijke ingredienten gebruiken. Er komen geen potjes, essences en smaakstoffen aan te pas in onze jenevers en gins. We bottelen alles zelf in de distilleerderij en we stoken ieder distillaat in huis. Geen enkel onderdeel van de productie hebben we uitbesteed en hierdoor hebben we de volledige controle en verantwoordelijkheid over onze productie en kwaliteit standaarden. Momenteel maken we 4 soorten jenever, 2 gin’s en één wodka.

Proost, Jean-Paul Batenburg.

Koninklijke De Kuyper

Volgende pagina.
WAT MAAKT ONDER DE BOOMPJES ZO SPECIAAL?

Dit zeggen zij er zelf van: In tegenstelling tot de meeste distilleerderijen maken wij zelf onze moutwijnen én vullen we alles zelf af. Iedere fles wordt tot wel 6 keer gecontroleerd voordat hij de deur uitgaat. De meeste jenever producenten kopen hun moutwijn in in België. Wij doen dat niet, en dat gaan we ook niet doen. We geloven namelijk dat we onze producten willen stoken en niet iemand ander's distillaat herverpakken. Dat maakt onze distilleerderij een échte distilleerderij; de liefde en toewijding voor onze producten.

Onder de Boompjes

Volgende pagina.