Start.Familie nieuws.Rotterdam.Schiedam.Jenever.Tot slot.
www.familieholleman.nl.
Volgende pagina.
Volgende pagina.
Met onze goede en lieve Facebook vriendin Elise, haar man, dochter en kleinkinderen hebben we op een koude en sneeuwachtige februari avond -ter gelegenheid van haar verjaardag en van haar kleinzoon- een bezoek gebracht aan Stadsherberg De Mol in Delft. Deze stadsherberg is gevestigd in een monumentaal pand uit 1563 aan een van de vele pittoreske grachtjes van deze gezellige stad.

Voor de deur werden we in vol ornaat verwelkomd door de waard van de herberg en die luid de groep aankondigde bij    
het openen van de deur. In de sfeervolle en door kaarslicht verlichtte ruimte kregen we ruime zware eikenhouten tafel en kon het feest beginnen.

Onze vriendin had speciaal deze avond uitgezocht omdat er een troubadour zou optreden en dat was een prima keus. In tijden niet zoveel plezier gehad met de oud Hollandse en Brabantse liederen die vol vuur en passie werden voorgedragen terwijl de gedienstigen (= bediening) er voor zorgden dat we aan tafel niets tekort kwamen.
Het eten was een Bourgondische maaltijd wat met de vingers gegeten moest worden, gelukkig was het eten daar wel op aangepast. Karbonades, spareribs, worsten en kip maar ook groentes en speciaal bereidde aardappels werden in schalen opgediend. De borden waren van hout en bestek ontbrak, wel stond er een grote schaal met water en limoensap om je vingers in af te spoelen.  En verder moet je het zelf maar een gaan bekijken.

Youtube fimpjes van de troubadour onder de foto’s.
Smaeckelyck & Vermaeckelyck
Op de afbeelding klikken voor het afspelen. Links is een Youtube filmpje en rechts is een filmpje wat de vriendin van de troubadour aan onze tafel heeft gemaakt. Openen met deze link: https://www.facebook.com/troubadourlucasflorent/videos/1383769808361946/
Op de afbeelding klikken voor groot